|
Macaristan’ın Abda kentinden gelen bir gurup Macar Turist Beldemizi ziyaret etti. 32’si kadın 45 kişilik Turist kafilesini Belediye Başkanımız İnci Tunç, Belediye binası önünde karşıladı.
Macaristan’da bulanan kardeş Şehrimiz Szabadbattyan’da yapılan etkinliklerde Belediye Başkanının Kavaklı hakkında yaptığı konuşmadan çok etkilendiklerini ve bu yüzden gerçekleştirdikleri Türkiye gezisinin ilk etabında Kavaklı’ya gelmek istediklerini belirten Macar Turist kafilesine Belediyemizce Beldemiz parkında çay ile birlikte açma ve baklava ikram edildi.
Macar Mülteciler Derneği Başkanı ve aynı zamanda kafilenin sözcüsü olan Magdaelana Erbelyi yaptığı açıklamada; Beldemizde gördükleri yakın ilgi ve misafirperverlikten ötürü çok mutlu olduklarını, bu içten dostça ve kardeşçe sevgiyi hiç unutmayacaklarını belirterek Belediye Başkanımıza yörelerine ait hediye takdim etti.
Daha sonra birlikte Belediye Başkanımızın makamına geçildi. Belediye Başkanımız İnci Tunç; Macaristanlı misafirlerimizi beldemizde ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek grup adına Magdaelana Erbelyi’ye fincan takımı hediye etti. Kafile gezileri kapsamında İstanbul’a hareket etmek üzere Beldemizden ayrıldı. |